Ove Aase tester ut mobil robot løsning for transport av verktøy hos Aarbakke. Teknologien har et enkelt forutsigbart brukergrensesnitt som gjør terskelen lav for operatørene å ta teknologien i bruk.

MOBILE ROBOTER BLIR STADIG VIKTIGERE FOR INDUSTRIEN


Robotic Innovation designer og utvikler mobile robotløsninger for å håndtere transport og logistikk av varer og enheter i industrien.
– Konseptet er klart, og sammen kan vi finne løsningene som passer best for din bedrift, forteller daglig leder Annette Anfinnsen.


Maskineringsbedriften Aarbakke på Bryne var en av de første til å teste ut mobil robotteknologi, såkalt AIV (Autonomous Intelligent Vehicle), for å håndtere transport og logistikk av verktøy, post og varer i fabrikken.

Med 50 CNC maskiner og 100 verktøy omstillinger daglig, er det stor ressursbruk knyttet til opphenting og levering av verktøy fra verktøylager til CNC-maskiner. Både med tanke på personell og nedetid for maskinene. Konseptet består av en express mobil robot, to mobile roboter for verktøytralletransport, 14 verktøytraller, AIV-trafikkontrollsystem og en webbasert applikasjon for kommunikasjon mellom operatører, fabrikkens ERP-system, fabrikkens verktøyprogram og AIV-flåte.

Det er et enkelt regnestykke å forsvare investeringen, og teknologien vil gi konkurransefortrinn for bedriften, sier daglig leder i Robotic Innovation Annette Anfinnsen. På nyåret vil det være tilgjengelig mobile roboter som kan frakte opptil 1700 kilo.

Les om Robotic Innovation her .

Nyttig teknologi
Hensikten med teknologien er å fristille tid personal bruker å hente ting, slik kan de bruke tiden på mer krevende verdiskapende oppgaver.

Mobile roboter er anvendelig for alle slags industribedrifter. AIV-teknologien er enkel å installere og trenger ingen dyre modifikasjoner av bygg, den kan også implementeres i eksisterende bygg. Den mobile roboten planlegger selv raskeste kjørerute, og kjører rundt eventuelle hindringer som skulle oppstå. Den kan ta seg gjennom heis og dører.

– Konseptet er klart, og sammen kan vi finne løsningene som passer best for din bedrift

FAKTABOKS

- Våre produkter baserer seg på en AIV som grunnkomponent hvor vi designer og utvikler toppsystemet etter kundens behov.

- Vi integrerer mobile robotløsninger hos kunde.

- Vi utvikler og leverer konseptet rundt mobil robot-teknologi, for integrasjon mot ERP, MES, web  applikasjon, IOT og skyløsning.

- Service og vedlikehold.

Annette Anfinnsen opplever god pågang fra industrien som ønsker å få informasjon om muligheter for mobile robot løsninger i deres bedrift.

KONTAKT OSS

E-post:
post@roboticinnovation.no

Hjemmeside:
roboticinnovation.no